Извънредни ограничителни мерки се въвеждат на гръцкия остров Порос, в Сароническия

...
Извънредни ограничителни мерки се въвеждат на гръцкия остров Порос, в Сароническия
Коментари Харесай

Гръцки остров бе поставен под карантина

 Извънредни ограничаващи ограничения се вкарват на гръцкия остров Порос, в Сароническия залив южно от Атина, поради увеличението на случаите на ковид, заяви телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция. Заповедта за ограниченията е издадена от заместник-министъра по гражданската отбрана Никос Хардалиас и в съгласуваност с ръководителя на научната група за ковид проф. Сотирис Циодрас.

По силата на ограниченията се не разрешава всякакво събиране на обществени и на частни места на групи от над 9 индивида, а всички магазини и заведения ще затварят в 23 часа. Носенето на маска на всички места става наложителна - както на закрито, по този начин и навън. Забраняват се празненства на публични места, панаири, църковни шествия, пазари навън и така нататък В заведенията се не разрешава на една маса да сядат повече от 4 души, в случай че са родственици от първа степен, когато броят им може да бъде до 6. Ограничителните ограничения се вкарват за период от 10 дни.

На острова с население към 4000 души през последните дни бяха открити 13 случая на ковид. Островните общности се считат за изключително уязвими.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР